Epilare tradițională cu ceară
Depilarea face parte din rutina de îngrijire care ne consumă foarte mult timp, dar care nici nu poate fia omisă. Fie că ne pregătim să mergem în vacanță, fie că ne dorim mereu o piele frumoasă și fină, epilatul de calitate este unul dintre ingredientele succesului personal.
Depilarea cu ceară poate fi folosită cu succes pentru toate zonele corpului (inclusiv față), ea ajutându-ne să evităm tăieturile, umflăturile și urmele inestetice lăsate de alte metode de epilat.
Cel mai mare avantaj al depilatului cu ceară este durata lungă dintre sesiunile de epilat (între 3 si 6 săptămâni). În plus, firele de păr cresc înapoi mai mătăsoase, mai deschise la culoare și, cu timpul, se răresc sau chiar pot dispărea complet (cel puțin pe anumite zone).
Epilare Constanta
Un alt avantaj important al depilatului cu ceară este perioada de timp scurtă pe care o necesită realizarea lui.
Există însă și dezavantaje ale depilatului cu ceară. Unul dintre acestea este durerea produsă de smulgerea firelor din rădăcină, care se dovedește insuportabilă pentru unele dintre femei. În plus, și femeile care suportă bine durerea pot avea diverse probleme, cum ar fi înroșirea pielii (pentru o zi sau câteva la rând), exfolierea ei, inflamarea inestetică a foliculilor (care, de obicei, este permanentă), precum și creșterea firelor de păr pe sub piele.
Multă grijă trebuie să aibă și persoanele cardiace sau cele care au diverse sensibilități ale pielii. Acestora le este recomandată folosirea cerii reci (de unică folosință), sau a formulelor special concepute pentru piele sensibilă – pe baăa de emolienți, apă și zahăr, etc.
Există și categorii de persoane care trebuie să evite depilatul cu ceară de orice tip. Printre acestea, se află persoanele care au multe alunițe sau o piele foarte uscată, cele care prezintă arsuri solare sau diverse iritații, precum și cele care fac tratament cu tretinoin sau isotretinoin.
Un alt posibil dezavantaj al depilarii cu ceară este faptul că aceasta nu se poate realiza (bine) decât pe un fir de păr lung de cel puțin 6 milimetri. Pentru aceasta, el trebuie lăsat sa creasca timp de cel puțin 2 săptămâni înainte de a fi depilat.
Înainte de depilare, dacă avem pielea sensibilă sau o constituție alergică, este bine să ne facem un test cu ceară aplicată pe o porțiune mică de piele, spre a vedea cum reacționează. Dacă în decursul unei zile de la depilarea respectivei zone nu apar înroșeli persistente sau reacții alergice, putem trece la depilarea pe zonele dorite.
Tot înainte de depilare, este preferabil să ne exfoliem pielea cu ajutorul unui scrub delicat. Acesta va curăța stratul de celule moarte de la suprafața pielii, iar firele de păr se vor epila mai ușor. După depilare, se aplică un gel calmant pe suprafața depilată, urmată de aplicarea unei creme emoliente.